Ik wil mos in mijn tuin! of op mijn muur...


Aternatief en vitaal tuinieren

Op mijn andere website vitaliteit, kun je lezen hoe je een mostapijt in je tuin kan aanleggen.

MOS KAN NIET.. OF WEL SOMS?

Tot nu toe werd ik beïnvloed door de gedachte dat je mos uit je tuin moest weren. Je grasmat gaat ervan kapot en nog veel meer. Totdat ik het anders ging bekijken, het mos in mijn grasmat vond ik mooi. In het bos trok mos mij aan, hoe zacht en groen dit was.

Toen ik dit zo bedacht, begon ik op internet te zoeken naar mos in je tuin. Want hoe krijg je mos in je tuin? Hoe leg je dit aan en warempel ik kwam een mooie website tegen.

Het verbaasde mij hoeveel je kan doen met mos! Een mostapijt aanleggen i.p.v. een grasmat in schaduwrijke tuinen? Ja natuurlijk, daarom wilde dat gras niet groeien in mijn tuin. Teveel schaduw en arme zandgrond. Er ontstond vanzelf mos, logisch zoals de natuur dit oplost. Maar vaak gaan we in strijd en halen we het mos weg via gif en andere nare tactieken. Ik heb besloten:

Ik wil mos in mijn tuin!

en misschien ook wel tegen mijn muur..

Wist je dat mos ook tegen de gevel kan groeien en dat je mos in leuke vormen kan neerleggen in je tuin afgewisseld met tegels? Ik bloeide helemaal op van deze tips over mos! Hier een recept om een mostapijt in je tuin te kweken. Het is groeit goed in schaduwrijke tuin. Deze website over mos en alternatieve voor een grastapijt van Mathieu en Olaf is heel bijzonder.

Lees verder:

https://ashtarcommand.wixsite.com/vitaliteit/blog/ik-wil-mos-in-mijn-tuin-of-op-de-muur


0 keer bekeken
 All rights reserved ©ART-hura / www.ashtarcommandnederland.com / www.ashtar-rose.com afbeeldingen (digital) art niet delen of kopiëren: Copyrights Arthura Hector